به گزارش مرکز خبر حوزه، در ابتدای این جلسه دفاعیه که در مدرسه عالی دارالشفاء قم، برگزار شد، حجتالاسلام علی راوند، در مقام نویسنده پایاننامه در بیان جزئیاتی از پایاننامه خود، گفت: هیچ مکتبی مانند اسلام، برای علم، شناخت و آگاهی ارزش قائل نیست و هیچ دینی همانند اسلام مردم را از خطر جهل بر حذر نداشته است.
وی ادامه داد: از نظر اسلام شناخت و آگاهی اساس همه ارزشها و جهل ریشه همه معایب و مفاسد فردی و اجتماعی است. همچنین از دیدگاه اسلام هر حرکتی نیاز به شناخت دارد و عقائد، اخلاق و اعمال انسان باید مبنای علمی داشته باشد و همواره باید گفت «و قل رب زدنی علما».
نویسنده این پایاننامه افزود: بیشک برای دیدن چهره اشخاص و موجودات گوناگون جهان و حقیقت عالم، داشتن چشم به تنهایی کافی نیست؛ بلکه باید مانعی نیز در میان نباشد. اگر فضای اطراف ما را دود سیاه یا گرد و غبار غلیظ بگیرد، مساحتی از جلوی پای خود نمیبینیم.
حجتالاسلام راوند خاطرنشان ساخت: بنده در این رساله 20 مورد از موانع شناخت را مطرح کردم و با توجه به اهمیت شناخت، آنچه که هدف این رساله را تشکیل میدهد، راههای شناخت و فهم صحیح اموری است که مانع از شناخت درست میشود که در حقیقت انسان را از دسترسی به حقائق این عالم و پیمودن راه رشد و تعالی باز میدارد.
وی یادآور شد: لازم به یادآوری است به همان اندازه که امروز این مسئله اهمیت پیدا کرده است، در جهان دیروز به اهمیت آن پی نبرده بودند؛ هرچند مقوله پژوهش در موانع شناخت یک مسئله بسیار قدیمی است و بیش از هزاران سال از عمر آن میگذرد.
پس از سخنان ارائهدهنده پایاننامه، حجتالاسلام والمسلمین زمانی به عنوان استاد داور این نشست علمی به ایراد سخن پرداخت و گفت: این رساله، رسالهی خوبی است و قطعا، راهنما و مشاور خوبی داشته است که در تدوین آن سهم داشتهاند.
استاد داور این نشست علمی خاطرنشان ساخت: این رساله گرچه رساله خوبی است، اما خالی از اشکال هم نیست و لازم است نویسنده اشکالات را برطرف کند.
پس از سخنان داور پایاننامه "موانع شناخت از دیدگاه قرآن" نویسنده پایان نامه به دفاع از مطالب ارائه شده در پایان نامه خویش پرداخت.
پس از سخنان نویسنده و داور، حجتالاسلام والمسلمین داوودی به عنوان استاد راهنما به ایراد سخن پرداخت و گفت: بنده به سهم خودم از زحمات این پژوهشگر تشکر میکنم. در این مدت که ما در خدمت این عزیز بودیم، شیوههای خوبی از ایشان دیدیم.
وی همچنین با تشکر از استاد داور که تمام این پایان نامه را به دقت مطالعه کردند، افزود: امیدوارم ارائهدهنده نیز از اشکالاتی که استاد داور گرفتهاند، کمال استفاده را بنماید و اشکالات را برطرف کند.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد به عنوان استاد مشاور به ایراد سخن پرداخت و گفت: از پژوهشگر عزیز که زحمات زیادی را در طول این مدت کشیدهاند، همچنین از استاد راهنما و داور که به نکات خوبی اشاره کردند، تشکر میکنم.
در پایان این جلسه دفاعیه، پایاننامه «موانع شناخت از دیدگاه قرآن» توانست نمره قبولی را کسب نماید.